Welkom op
locatie Amersfoort!

Rooster Magister

Bijbelrooster

 • Ochtend:
  Johannes 8:30-47
 • Zingen:
  Psalm 86:6
 • Middag:
  Johannes 8:54-59

Over ons!

Het Van Lodenstein College, een reformatorische school voor voortgezet onderwijs. Het belangrijkste gebod dat wij hebben is wat de Heere Jezus ons gaf: God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf. Wie zijn wij, wat willen wij en wat doen wij? Wilt u meer weten, klik hier en lees dan verder ‘over ons’.

Kom jij naar onze school?

Zit jij in groep 8 en zoek je de school die bij jou past? We informeren je graag over de mogelijkheden van onze school. Een goede afsluiting van de basisschoolperiode gewenst en graag tot ziens! Wil je meer weten over het aanmelden voor onze school, klik dan hier.

Amersfoort

Prelude op de herfstvakantie
Vrijdag 13 oktober 2017 gaan leerlingen naar Utrecht om een concert bij te wonen met werken van Mendelssohn. Zonder zijn opa had hij deze werken niet kunnen componeren.
1743: Een veertienjarige joodse jongen loopt van Dessau naar Berlijn. Dat is zo’n honderdvijftig kilometer, waar hij vijf, zes dagen over gedaan moest hebben. Een hele prestatie voor Moses Mendelssohn, een ziekelijke jongen met een bochel. Hij meldt zich in Berlijn, bij de Rosenthaler Tor. De enige poort van de stad waar joden en vee mogen binnenkomen. De poortwachters noteren in hun dagrapport: ,,Vandaag zes ossen, zeven varkens en een jood gepasseerd”. Op de vraag van een poortwachter waarom hij naar Berlijn kwam, zou Mendelssohn geantwoord hebben: ,,Om te leren”.
Moses kwam om te leren. Hij had daar een vernedering voor over. Dankzij deze reis kon zijn kleinzoon Felix Bartholdi later musiceren.
Laten we van deze geschiedenis leren, geen poortwachter van de Rosenthaler Tor te worden. Voor wie dan ook. Lukas 6:31: En gelijk gij wilt dat u de mensen doen zullen, doet gij hun ook desgelijks.
A. Heijboer
locatiemanager

Huiswerkopdracht met opvallende resultaten

#Locatie Amersfoort

Huiswerkopdracht met opvallende resultaten

Gepubliceerd op 10 november 2017

De grote groep BV leerlingen uit 5V werkten thuis aan hun designopdracht. Het onderwerp was ‘Ontwerp een tas of een drager’. Een drager is een…

Interview wethouder Houwing (D’66)

#Locatie Amersfoort

Interview wethouder Houwing (D’66)

Gepubliceerd op 3 november 2017

Op 25 oktober 2017 was wethouder Houwing (D’66) van de gemeente Amersfoort in 6 vwo bij het vak RMS te gast om een interview te…

Leerlingbespreking, leerlingen vrij

#Locatie Amersfoort

Leerlingbespreking, leerlingen vrij

 • Datum:
  30 november 2017

Locatie Amersfoort

Utrechtseweg 228
3818 ET Amersfoort


Postbus 180
3800 AD Amersfoort


(085) 483 80 06

Bereken route Openbaar vervoer

Schoolpost

Schoolpost biedt u alle communicatie over excursies, verzuimregels, profielkeuzes, schoolvakken, examens en nog veel meer. Overzichtelijk gerangschikt en direct te downloaden zodat u altijd op de hoogte bent wat er op het programma staat in de klas van uw kind. Schoolpost is verdeeld in vier brievenbussen: algemeen (voor alle afdelingen), vmbo, havo en vwo.

Lees verder

Vervoer

Van Koog aan de Zaan tot aan Kootwijkerbroek. Onze leerlingen komen echt overal vandaan. Op de fiets, met de scooter, de bus of met de trein. De fietsen kunnen gestald worden in een groot fietsenhok, met een aparte afdeling voor E-bikes. Ook de scooters worden gestald in een apart gedeelte van het fietsenhok. Kom jij met de bus of trein naar school?

Lees verder

Woorden proeven, voelen, ruiken...

mevrouw C.H. Boogaard

docent Nederlands