Tekortvaktraject

In het reformatorisch voortgezet onderwijs zijn sommige docentvacatures lastiger in te vullen dan andere. De vakken waar dit voor geldt, noemen de zeven reformatorische VO-scholen ‘tekortvakken’. Speciaal voor deze vakken is een bijzondere regeling van kracht. We leggen de regeling uit aan de hand van een voorbeeld:

Sophie heeft een hbo-opleiding en werkt in de zorg, maar wil graag het onderwijs in. Ze solliciteert op een tekortvak op een reformatorische VO-school en wordt aangenomen. Sophie blijft gewoon in dienst bij haar huidige werkgever. Ze gaat wel wat minder werken om tijd vrij te maken voor de opleiding tot docent. De school waar Sophie in dienst komt, keert een vergoeding uit voor die studietijd en betaalt ook de opleidingskosten. Sophie kan praktijkopdrachten voor haar studie op de VO-school maken en alvast meelopen met een aantal lessen. Na twee jaar komt Sophie volledig in dienst van de school. Het duurt daarna nog twee jaar voordat de studie is afgerond, maar Sophie gaat al wel lesgeven.

Heb jij – net als Sophie in het voorbeeld – interesse in een tekortvak? Je werkt buiten het onderwijs en hebt nog geen bevoegdheid? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor deze regeling!

Elke reformatorische VO-school bepaalt haar eigen tekortvakken. Vaak gaat het om exacte vakken, maar zeker niet altijd. Het aanbod en de beschikbaarheid variëren per school. Je herkent een tekortvak aan het oranje vlaggetje en de afkorting ‘TKV’.

Op onze school hebben de volgende vakken het tekortvakkenlabel gekregen:

Vraag bij onze P&O-adviseur Maaike Prins-Visser (PVM@sorg.nl of 085 483 81 60) naar de mogelijkheden en voorwaarden van deze regeling.