Tekortvaktraject

Bedankt voor je belangstelling in ons ‘tekortvaktraject’! Op deze pagina leggen we uit wat dit traject inhoudt. Je kunt natuurlijk ook je vragen aan ons stellen. Zie daarvoor de contactgegevens onderaan.

In het reformatorisch voortgezet onderwijs zijn sommige docentvacatures lastiger in te vullen dan andere. De vakken waar dit voor geldt, noemen de zeven reformatorische VO-scholen ‘tekortvakken’. Speciaal voor deze vakken is een bijzondere regeling van kracht: het ‘tekortvaktraject’. We illustreren het aan de hand van een voorbeeld:

Sophie heeft een hbo-opleiding en werkt in de zorg, maar wil graag het onderwijs in. Ze solliciteert op een tekortvak op een reformatorische VO-school en wordt aangenomen. Sophie blijft gewoon in dienst bij haar huidige werkgever. Ze gaat wel een dag minder werken om tijd vrij te maken voor de opleiding tot docent. De school waar Sophie in dienst komt, keert een vergoeding uit voor die studietijd en betaalt ook de opleidingskosten. Sophie kan praktijkopdrachten voor haar studie op de VO-school maken en alvast meelopen met een aantal lessen. Na twee jaar komt Sophie volledig in dienst van de school. Het duurt daarna nog twee jaar voordat de studie is afgerond, maar Sophie gaat al wel lesgeven.

Elke reformatorische VO-school bepaalt zelf welk vakken onder het tekortvaktraject vallen. Vaak gaat het om exacte vakken, maar zeker niet altijd. Het aanbod en de beschikbaarheid variëren per school. Je herkent een tekortvak aan het oranje vlaggetje en de afkorting ‘TKV’.

 

 

Op het Van Lodenstein College hebben de volgende vakken het tekortvakkenlabel gekregen:

Nieuwsgierig naar ál onze vacatures? Bekijk ze hier.

Meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden van het tekortvaktraject? Neem dan gerust contact op met P&O-adviseur Maaike Prins-Visser (PVM@sorg.nl of 085 483 81 60) of stel je vraag via het formulier hieronder. Je ontvangt dan van zo spoedig mogelijk een reactie.

Contactformulier 'TKV'