#Locatie Hoevelaken

Week tegen pesten

Gepubliceerd op 20 september 2017

Wees DAPPER, meld pesten!

Deze week, van 18 t/m 22 september, is de landelijke ‘Week tegen pesten’. Pesten gaat onze school helaas niet voorbij. Het personeel van onze school doet z’n best om pesten te signaleren en adequaat op te treden tegen dit gedrag. Het is echter wel zo dat niet alle pestincidenten onderscheppen worden. Wat gebeurt er online? Wat gebeurt er onderweg? Wat gebeurt er op het plein? Gelukkig krijgt school signalen over leerlingen van school van bijvoorbeeld ouders. Pestgedrag kan vergaande gevolgen hebben. Pestgedrag moet zo snel mogelijk aangepakt worden. Daarom zijn we blij met dergelijke signalen!

Deze week wordt in zowel leerjaar 3 als in leerjaar 4 tijdens het mentoruur aandacht gegeven aan het thema ‘pesten’. Het doel van dit mentoruur is het voorkomen van pesten en uiteraard ook het stoppen van pesten! Leerlingen worden erop gewezen dat ze vooral niet moeten blijven zwijgen als ze gepest worden, of zien dat iemand gepest wordt, of denken dat iemand gepest wordt. De mentor is de eerst aangewezen persoon, bij hem/haar kan een leerling terecht. Of desnoods bij een andere volwassene. Het kan zijn dat een leerling het moeilijk vindt om in gesprek te gaan. Dat geeft niets! Voor hen is een e-mailadres aangemaakt. Zij kunnen hun verhaal kwijt op dapper@vanlodenstein.nl.

Het motto van het Van Lodenstein College is: Wees DAPPER, meld pesten!

Gezonde kantine

#Locatie Hoevelaken

Gezonde kantine

Gepubliceerd op 4 september 2019

Vanaf vandaag, 4 september,  heeft ook het Van Lodenstein College in Hoevelaken een gezonde kantine! De feestelijke opening vond om 11.15 uur plaats.  Dat het …

nieuws foto

#Locatie Hoevelaken

Lodo-journaal 2

Gepubliceerd op 12 juli 2019

Lodo-journaal 2 Bekijk hieronder het Lodo-journaal, van en door leerlingen gemaakt! https://youtu.be/hFA2TnNJwbc

nieuws foto

#Locatie Hoevelaken

Lodo-journaal 1

Gepubliceerd op 21 juni 2019

Lodo-journaal 1 Bekijk hieronder het Lodo-journaal, van en door leerlingen gemaakt! https://vimeo.com/343657715