#Locatie Amersfoort

VLC-debatclub breekt door tot de finale

Gepubliceerd op 5 november 2019

Op donderdag 31 oktober vond de 5e editie van ReDe plaats. Dit keer georganiseerd door twee leerlingen van het VLC. Na verhitte debatten, wist de debatclub in de finale te eindigen en een prijs binnen te slepen.

Terwijl bijna alle lokalen al leeg waren, brandde er de afgelopen tijd nog in één lokaal licht, daar waren debatclub leerlingen keihard aan het oefenen voor ReDe. Niet zonder resultaat.
Na 3 intense debatrondes denderde ons team door naar de finale. Daar moesten we het opnemen tegen het Driestarcollege. Er ontstond een wilde woordenstrijd over de vraag hoe jongeren vertegenwoordigd moeten worden.
Alhoewel we in ronde 2 in staat waren de Driestar te verslaan, moesten we in de finale de meerdere erkennen in het team van de Driestar. Het was een prachtig en respectvol debat, de Driestar heeft de prijs dan ook absoluut verdiend.

De dag was nog niet afgelopen. Nu was het moment gekomen waar er gestreden zou worden om de individuele sprekersprijs. De 8 beste sprekers van de 3 rondes moesten het tegen elkaar opnemen in flitsende 1v1 debatjes.
Ook hier eindigde de finale in een ware titanenstrijd tussen de Driestar en de VLC. Dit keer accepteerde we geen verlies, maar overwon de VLC en sleepte zo wederom de eerste prijs voor beste spreker binnen. (Oud voorzitter Willem Wagteveld won vorig jaar ook deze prijs). Deze prijs was voor Robbert van Ettekoven, chapeau!
De reactie van deze winnaar: “Dit was nooit gelukt zonder al die enthousiaste debatclubleden, nooit gelukt zonder het gevoerde beleid van ons management en nooit zonder de onvoorwaardelijke steun van onze docenten. Deze prijs hebben we samen gewonnnen.”

Al met al kijken we terug op een prachtige dag, georganiseerd door twee toppers: Colin van Garderen en Johan Roodnat. Een dag die eindigde in een resultaat waar we met z’n allen apetrots op mogen zijn. Op naar het NK, het VLC is er klaar voor. Voor wie nog meer over de dag wil lezen, klik hier.

VLC-debatclub breekt door tot de finale
Er zijn weer ouderavonden…

#Locatie Amersfoort

Er zijn weer ouderavonden…

Gepubliceerd op 14 november 2019

11 en 16 december zijn er ouderavonden op onze locatie. Komt u ook? De uitnodiging voor deze avonden ontvangt u per mail. Inschrijven voor de …

Meneer Pater is de mediathecaris van het jaar!

#Locatie Amersfoort

Meneer Pater is de mediathecaris van het jaar!

Gepubliceerd op 1 oktober 2019

Onze mediathecaris, meneer Pater, was genomineerd voor de nationale titel ‘Mediathecaris van het jaar Vorige week kregen we het verblijdende bericht dat meneer Pater de …

Musica di Lodo weer van start

#Locatie Amersfoort

Musica di Lodo weer van start

Gepubliceerd op 18 september 2019

Vorige week werden de nieuwe muzikale plannen van Musica di Lodo gepresenteerd. Een groot aantal leerlingen reageerde enthousiast en schreef zich direct in. De eerste …