#Locatie Kesteren

Verslag uitwisseling naar Hongarije

Gepubliceerd op 18 april 2017

Niet elke 14-jarige kan zeggen in Budapest te zijn geweest. Maar de 10 leerlingen uit 2 vwo kunnen hierover meepraten. Zij hebben de tijdens de uitwisselingsweek (3-7 april) hun tijd in Hongarije doorgebracht.

Maandag staan we om 6.00 uur, nog maar half wakker, op school, om vervolgens naar Eindhoven te vertrekken. Helaas hadden we met stijgen door de mist niet zo’n heel mooi uitzicht, maar met landen in Budapest des te meer! Na wat eten bij een Burger King in Budapest, gaan we naar de grootste synagoge van Europa, waarna we nog twee kleine synagogen en een Joods getto bezoeken. Het parlement is onze volgende bestemming; daarna kunnen we wat shoppen. En dan weer in de bus voor zo’n 2,5 uur, naar de stad waar we de week gaan doorbrengen: Miskolc. Daar komen we om 20.30 uur aan.

Dinsdagmorgen volgen we drie lessen op de school: geschiedenis, natuurkunde en 2 uur godsdienst. ’s Middags gaan we met klas 8A met de bus naar de zogenaamde cave baths: een zwembad in de grote grotten. Een superleuke ervaring!

Woensdagmorgen vertrekken we om 8.00 uur met de bus naar Debrecen, de één na grootste stad van Hongarije. We bezoeken daar eerst een school, die deels ingericht is als museum, en de grootste Protestantse kerk van Europa. Als we daar boven op de toren staan, is het uitzicht overweldigend! Daarna weer in de bus, op weg naar de Hortobagy Puszta, een grote Hongaarse vlakte. Erg leuk om traditionele Hongaarse gebruiken te zien.

Donderdag staan we al om 8.00 uur in een museum. De presentaties zijn daarna aan de beurt. De opdracht voor ons was dat we aan de hand van twee gesprekken met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog een presentatie voor te bereiden. ’s Middags gaan we naar een groot kasteel waarna we een afscheidsdiner hebben met de gastouders.

Vrijdagochtend vertrekken we weer naar Budapest, waar we wat shoptijd krijgen en daarna naar het vliegveld gaan. Om 15.00 uur is het weer zover; ons vliegtuig vertrekt! Op Eindhoven eten we bij La Place. Dan komen onze ouders ons ophalen.

We kijken terug op een superleuke week; een week om nooit te vergeten!

Verslag uitwisseling naar Hongarije
Verslag uitwisseling naar Hongarije
Verslag uitwisseling naar Hongarije
Verslag uitwisseling naar Hongarije
Introductierooster en informatie 1e schooldag

#Locatie Kesteren

Introductierooster en informatie 1e schooldag

Gepubliceerd op 2 september 2019

Maandagavond 2 september beginnen we het schooljaar met de jaaropeningen in de kerk. Als leerling krijg je wat informatie op papier, maar het complete rooster …

The real game

#Locatie Kesteren

The real game

Gepubliceerd op 12 juli 2019

Ons werd gevraagd namens het Van Lodenstein College een project te maken in samenwerking met het Helicon. We moesten een milieuvriendelijke wijk gaan bouwen op …

Aangepast lesrooster 25 en 26 juni 2019

#Locatie Kesteren

Aangepast lesrooster 25 en 26 juni 2019

Gepubliceerd op 24 juni 2019

Voor dinsdag 25 juni en woensdag 26 juni 2019 geldt onderstaand tropenrooster: 1e uur    08.00 - 08.40 uur (let op aanvangstijd!!) 2e uur    08.40 - 09.20 …