#Locatie Kesteren

Verslag uitwisseling naar Hongarije

Gepubliceerd op 18 april 2017

Niet elke 14-jarige kan zeggen in Budapest te zijn geweest. Maar de 10 leerlingen uit 2 vwo kunnen hierover meepraten. Zij hebben de tijdens de uitwisselingsweek (3-7 april) hun tijd in Hongarije doorgebracht.

Maandag staan we om 6.00 uur, nog maar half wakker, op school, om vervolgens naar Eindhoven te vertrekken. Helaas hadden we met stijgen door de mist niet zo’n heel mooi uitzicht, maar met landen in Budapest des te meer! Na wat eten bij een Burger King in Budapest, gaan we naar de grootste synagoge van Europa, waarna we nog twee kleine synagogen en een Joods getto bezoeken. Het parlement is onze volgende bestemming; daarna kunnen we wat shoppen. En dan weer in de bus voor zo’n 2,5 uur, naar de stad waar we de week gaan doorbrengen: Miskolc. Daar komen we om 20.30 uur aan.

Dinsdagmorgen volgen we drie lessen op de school: geschiedenis, natuurkunde en 2 uur godsdienst. ’s Middags gaan we met klas 8A met de bus naar de zogenaamde cave baths: een zwembad in de grote grotten. Een superleuke ervaring!

Woensdagmorgen vertrekken we om 8.00 uur met de bus naar Debrecen, de één na grootste stad van Hongarije. We bezoeken daar eerst een school, die deels ingericht is als museum, en de grootste Protestantse kerk van Europa. Als we daar boven op de toren staan, is het uitzicht overweldigend! Daarna weer in de bus, op weg naar de Hortobagy Puszta, een grote Hongaarse vlakte. Erg leuk om traditionele Hongaarse gebruiken te zien.

Donderdag staan we al om 8.00 uur in een museum. De presentaties zijn daarna aan de beurt. De opdracht voor ons was dat we aan de hand van twee gesprekken met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog een presentatie voor te bereiden. ’s Middags gaan we naar een groot kasteel waarna we een afscheidsdiner hebben met de gastouders.

Vrijdagochtend vertrekken we weer naar Budapest, waar we wat shoptijd krijgen en daarna naar het vliegveld gaan. Om 15.00 uur is het weer zover; ons vliegtuig vertrekt! Op Eindhoven eten we bij La Place. Dan komen onze ouders ons ophalen.

We kijken terug op een superleuke week; een week om nooit te vergeten!

Verslag uitwisseling naar Hongarije
Verslag uitwisseling naar Hongarije
Verslag uitwisseling naar Hongarije
Verslag uitwisseling naar Hongarije
Open dag 2020

#Locatie Kesteren

Open dag 2020

Gepubliceerd op 21 januari 2020

Op 18 januari jl. werd de open dag gehouden op onze school. Het was een gezellige, druk bezochte en geslaagde ochtend! Veel leerlingen uit groep 8 …

Leerlingen komen in actie voor vluchtelingen in Lesbos

#Locatie Kesteren

Leerlingen komen in actie voor vluchtelingen in Lesbos

Gepubliceerd op 8 januari 2020

We hebben een gastles gehad over werk het vluchtelingenkamp Moria in Lesbos. Het leven voor veel mensen is daar echt verschrikkelijk.  Aan het einde van …

Uitwisseling Hongarije

#Locatie Kesteren

Uitwisseling Hongarije

Gepubliceerd op 28 november 2019

Verslag van de leerlingen zelf over het bezoek van Hongaarse leerlingen. Dutch student. From Monday the 7th until Friday the 11th of October there were thirteen …