#Locatie Amersfoort

Meneer Pater is de mediathecaris van het jaar!

Gepubliceerd op 1 oktober 2019

Onze mediathecaris, meneer Pater, was genomineerd voor de nationale titel ‘Mediathecaris van het jaar Vorige week kregen we het verblijdende bericht dat meneer Pater de titel krijgt. Onze mediathecaris is de ‘Mediathecaris van het jaar’!

Tijdens een speciale bijeenkomst op het Markland College in Oudenbosch is onze mediathecaris H. Pater gehuldigd als Mediathecaris van het Jaar. Deze publieksprijs is georganiseerd door Passionate Bulkboek en Stichting Lezen. Beide organisaties hebben als doel het lezen te bevorderen. Hoeveel stemmen er op onze mediathecaris zijn uitgebracht wist de organisatie niet precies, maar “het zijn er enkele duizenden”. We willen iedereen die op meneer Pater heeft gestemd hartelijk bedanken voor zijn/haar stem. Meneer Pater zei tijdens de uitreiking dat hij het ziet als waardering voor zijn werk dat hij met veel enthousiasme mag doen!

Wij zijn hier zo trots op en blij mee. Meneer Pater is er zelf ook blij mee, hij verwoordt het als volgt: Toen ik het eerste berichtje kreeg over mijn nominering had ik eerst zoiets van “Dit wil ik helemaal niet, ik blijf liever op de achtergrond en zit niet op die publiciteit en aandacht te wachten”
Maar toen ik het even liet bezinken bedacht ik ook dat het toch heel mooi is dat anderen je werk waarderen en dat ze de moeite willen nemen om je voor zoiets aan te melden, dan voelt dat als een groot compliment en als daarna ook nog blijkt dat er zoveel zijn die jou dit ook gunnen en jou hun stem geven dan komen er nog even zoveel schouderklopjes bij, en daarom ben ik blij met deze “titel”!
Maar, wat volgens mij belangrijker is, voordat ik 12 jaar geleden deze mooie taak kreeg ben ik 19 jaar lang postbode geweest, en dan is het niet vanzelfsprekend dat je mediathecaris wordt.
Ik zie daarin dan ook echt Gods leiding, en Hij bracht me niet alleen hier en liet me daarna aan mijn lot over, nee, Hij heeft me, ondanks mijn gebreken, steeds weer geholpen.
En daarom zie ik nu deze “titel”  als een bevestiging dat Hij ook hierin geen hálf werk doet. En daarom wil ik proberen om deze “titel”  vooral met deze gedachte te dragen!

Meneer Pater is de mediathecaris van het jaar!
Meneer Pater is de mediathecaris van het jaar!
Meneer Pater is de mediathecaris van het jaar!
Wij komen naar je toe!

#Locatie Amersfoort

Wij komen naar je toe!

Gepubliceerd op 21 november 2019

Je kunt ‘m zomaar tegenkomen in je woonplaats: de kleurrijke Van Lodensteinbus! We zijn dan wellicht op weg naar een basisschool om voorlichting te geven …

Er zijn weer ouderavonden…

#Locatie Amersfoort

Er zijn weer ouderavonden…

Gepubliceerd op 14 november 2019

11 en 16 december zijn er ouderavonden op onze locatie. Komt u ook? De uitnodiging voor deze avonden ontvangt u per mail. Inschrijven voor de …

VLC-debatclub breekt door tot de finale

#Locatie Amersfoort

VLC-debatclub breekt door tot de finale

Gepubliceerd op 5 november 2019

Op donderdag 31 oktober vond de 5e editie van ReDe plaats. Dit keer georganiseerd door twee leerlingen van het VLC. Na verhitte debatten, wist de …