#Locatie Kesteren

Leerlingen VLC en Helicon ontwikkelen nieuw dorp Neder-Betuwe

Gepubliceerd op 9 juli 2018

Opheusden  – Dinsdag 3 juli en woensdag 4 juli was het Gemeentehuis van Neder-Betuwe weer het toneel voor ‘The Real Game.’ Een project wat wordt georganiseerd door de VO scholen; het Helicon en het VLC. Tijdens dit project moeten de leerlingen een plan maken voor een nieuw dorp in Neder- Betuwe.

Tijdens zijn welkomstwoord benadrukte burgemeester Jan Kottelenberg het belang van jongerenparticipatie en hoe je samen belangrijke zaken voor elkaar krijgt. Vervolgens werden de jongeren tot de pauze meegenomen in de onbekende wereld van gemeentepolitiek en ambtenarij.

Docente Esther Willemse ( Helicon ) liet de leerlingen weten dat zij een nieuwe kern in de Neder- Betuwe moesten gaan realiseren, en verkeersambtenaar Arie van de Staaij gaf daarvoor handige tips “Denk innovatief op het gebied van milieu, energie en verkeer en zorg voor goede toegangswegen.”

Na deze ochtend vertrok men naar het Helicon om de presentatie voor te bereiden. In vier gemixte groepen gingen zij met allerlei materialen aan de slag om een maquette te maken. Ook werd een presentatie voorbereid.

Woensdagmiddag was in de raadszaal de ontknoping. Maquettes waren opgesteld en de plannen werden met verve gepresenteerd. Hierna trok de jury zich terug voor een moeilijke opgave. Alle leerlingen hadden de tips goed opgevolgd, er waren er maar hele kleine verschillen. Voordat het plan van het dorp, ’t Bangkje’ ( onder het moto: wees niet bang voor het bankje)  tot winnaar werd verklaard liep de jury alle projecten langs om de positieve punten te benoemen.

Jurylid en griffier Erwin van der Neut: “”Het was heel lastig, maar voor ons hebben paar briljante ideeën de doorslag gegeven. Onder andere ’t Bangkje’ waar het hele dorp elkaar kan ontmoeten, en de goed doordachte voorzieningen gaven de doorslag.

Na afloop lieten Deborah Wagteveld ( VLC ) en Marieke Geldof ( Helicon) weten dit een super project te vinden. Marieke: “We hebben fantastisch samengewerkt met de leerlingen van het VLC, we kenden elkaar nog niet maar we zijn vrienden geworden, en het lijkt of we elkaar al jaren kennen. “Ik heb met Deborah de lijnen uitgezet. Wij hebben in groepjes de taken verdeeld en gekeken wie wat kan. Leiding geven vind ik leuk en ik wil later een eigen bedrijf opzetten. Een eigen restaurant zou super zijn.” Deborah wil mensen helpen en gaat voor Woord en Daad in november naar Amerika om mensen in krottenwijken te helpen. “Later wil ik de verpleging of verzorging in.”

Geschreven door Jan Woldberg

Leerlingen VLC en Helicon ontwikkelen nieuw dorp Neder-Betuwe
Leerlingen VLC en Helicon ontwikkelen nieuw dorp Neder-Betuwe
The real game

#Locatie Kesteren

The real game

Gepubliceerd op 12 juli 2019

Ons werd gevraagd namens het Van Lodenstein College een project te maken in samenwerking met het Helicon. We moesten een milieuvriendelijke wijk gaan bouwen op …

Aangepast lesrooster 25 en 26 juni 2019

#Locatie Kesteren

Aangepast lesrooster 25 en 26 juni 2019

Gepubliceerd op 24 juni 2019

Voor dinsdag 25 juni en woensdag 26 juni 2019 geldt onderstaand tropenrooster: 1e uur    08.00 - 08.40 uur (let op aanvangstijd!!) 2e uur    08.40 - 09.20 …

Geslaagd!

#Locatie Kesteren

Geslaagd!

Gepubliceerd op 13 juni 2019

De uitslag van de landelijke examens 2019 is bekend. Alle leerlingen die geslaagd zijn: van harte gefeliciteerd! Nog niet geslaagd, maar wel een herkansing? Heel veel …