#Locatie Amersfoort

Inschrijving scratch Messiah 2017 geopend

Gepubliceerd op 17 november 2016

Het Van Lodenstein College organiseert in januari in Amersfoort voor de vierde keer een scratch-Messiah voor (oud-)leerlingen. Jan-Geert Heuvelman is dit keer de dirigent. De vorige edities van de scratch-Messiah werden gedirigeerd door Patrick van der Linden. Jan-Geert Heuvelman (32) uit Rijssen studeert als muziekdocent aan het Van Lodenstein College al tien jaar samen met de leerlingen de koordelen in tijdens de muzieklessen. Hij studeerde orgel, schoolmuziek en beiaard en volgde directielessen bij Klaas Stok en Rob Vermeulen.
Heuvelman is graag bezig met de muziek van Händel: „Ieder deel is kernachtig en heeft een direct aansprekend muzikaal thema, waarbij veel aandacht uitgaat naar de uitbeelding van de tekst.”
In de maanden voorafgaand aan de uitvoering studeren leerlingen de koordelen van Händels Messiah in onder leiding van hun muziekdocent. Op de scratchdag wordt er ’s ochtends en ’s middags gerepeteerd, ’s avonds vindt het concert plaats.
Het koor wordt gevormd door 230 (oud)leerlingen. De zangers worden begeleid door het orkest van de stichting Ars Musica. Daarnaast werken er vier professionele solisten mee.
De vierde scratch-Messiah van het VLC vindt plaats op vrijdag 27 januari 2017 in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Het concert begint om 19.30 uur.

Meezing- en luisterkaarten zijn hier verkrijgbaar.

Musica di Lodo weer van start

#Locatie Amersfoort

Musica di Lodo weer van start

Gepubliceerd op 18 september 2019

Vorige week werden de nieuwe muzikale plannen van Musica di Lodo gepresenteerd. Een groot aantal leerlingen reageerde enthousiast en schreef zich direct in. De eerste …

Wordt meneer Pater de ‘Mediathecaris van het jaar’?

#Locatie Amersfoort

Wordt meneer Pater de ‘Mediathecaris van het jaar’?

Gepubliceerd op 4 september 2019

Onze mediathecaris, meneer Pater, is genomineerd voor de nationale titel 'Mediathecaris van het jaar! Of meneer Pater daadwerkelijk de mediathecaris van het jaar wordt, ligt …

Jan-0-Six in het Rijksmuseum!!

#Locatie Amersfoort

Jan-0-Six in het Rijksmuseum!!

Gepubliceerd op 28 juni 2019

Het was een spannende week! Van de ruim 8000 inzendingen waren er maar liefst 600 overgebleven voor de finale. Eindelijk kwam het verblijdende mailtje binnen: Gefeliciteerd! …