#Locatie Amersfoort

Inschrijving scratch Messiah 2017 geopend

Gepubliceerd op 17 november 2016

Het Van Lodenstein College organiseert in januari in Amersfoort voor de vierde keer een scratch-Messiah voor (oud-)leerlingen. Jan-Geert Heuvelman is dit keer de dirigent. De vorige edities van de scratch-Messiah werden gedirigeerd door Patrick van der Linden. Jan-Geert Heuvelman (32) uit Rijssen studeert als muziekdocent aan het Van Lodenstein College al tien jaar samen met de leerlingen de koordelen in tijdens de muzieklessen. Hij studeerde orgel, schoolmuziek en beiaard en volgde directielessen bij Klaas Stok en Rob Vermeulen.
Heuvelman is graag bezig met de muziek van Händel: „Ieder deel is kernachtig en heeft een direct aansprekend muzikaal thema, waarbij veel aandacht uitgaat naar de uitbeelding van de tekst.”
In de maanden voorafgaand aan de uitvoering studeren leerlingen de koordelen van Händels Messiah in onder leiding van hun muziekdocent. Op de scratchdag wordt er ’s ochtends en ’s middags gerepeteerd, ’s avonds vindt het concert plaats.
Het koor wordt gevormd door 230 (oud)leerlingen. De zangers worden begeleid door het orkest van de stichting Ars Musica. Daarnaast werken er vier professionele solisten mee.
De vierde scratch-Messiah van het VLC vindt plaats op vrijdag 27 januari 2017 in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Het concert begint om 19.30 uur.

Meezing- en luisterkaarten zijn hier verkrijgbaar.

Wij komen naar je toe!

#Locatie Amersfoort

Wij komen naar je toe!

Gepubliceerd op 21 november 2019

Je kunt ‘m zomaar tegenkomen in je woonplaats: de kleurrijke Van Lodensteinbus! We zijn dan wellicht op weg naar een basisschool om voorlichting te geven …

Er zijn weer ouderavonden…

#Locatie Amersfoort

Er zijn weer ouderavonden…

Gepubliceerd op 14 november 2019

11 en 16 december zijn er ouderavonden op onze locatie. Komt u ook? De uitnodiging voor deze avonden ontvangt u per mail. Inschrijven voor de …

VLC-debatclub breekt door tot de finale

#Locatie Amersfoort

VLC-debatclub breekt door tot de finale

Gepubliceerd op 5 november 2019

Op donderdag 31 oktober vond de 5e editie van ReDe plaats. Dit keer georganiseerd door twee leerlingen van het VLC. Na verhitte debatten, wist de …