#Locatie Amersfoort

Inschrijving scratch Messiah 2017 geopend

Gepubliceerd op 17 november 2016

Het Van Lodenstein College organiseert in januari in Amersfoort voor de vierde keer een scratch-Messiah voor (oud-)leerlingen. Jan-Geert Heuvelman is dit keer de dirigent. De vorige edities van de scratch-Messiah werden gedirigeerd door Patrick van der Linden. Jan-Geert Heuvelman (32) uit Rijssen studeert als muziekdocent aan het Van Lodenstein College al tien jaar samen met de leerlingen de koordelen in tijdens de muzieklessen. Hij studeerde orgel, schoolmuziek en beiaard en volgde directielessen bij Klaas Stok en Rob Vermeulen.
Heuvelman is graag bezig met de muziek van Händel: „Ieder deel is kernachtig en heeft een direct aansprekend muzikaal thema, waarbij veel aandacht uitgaat naar de uitbeelding van de tekst.”
In de maanden voorafgaand aan de uitvoering studeren leerlingen de koordelen van Händels Messiah in onder leiding van hun muziekdocent. Op de scratchdag wordt er ’s ochtends en ’s middags gerepeteerd, ’s avonds vindt het concert plaats.
Het koor wordt gevormd door 230 (oud)leerlingen. De zangers worden begeleid door het orkest van de stichting Ars Musica. Daarnaast werken er vier professionele solisten mee.
De vierde scratch-Messiah van het VLC vindt plaats op vrijdag 27 januari 2017 in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Het concert begint om 19.30 uur.

Meezing- en luisterkaarten zijn hier verkrijgbaar.

Geen ruimte voor nuance!

#Locatie Amersfoort

Geen ruimte voor nuance!

Gepubliceerd op 27 mei 2019

De EU, wat vinden we daar nou van? Om die vraag draaide de debatavond die woensdagavond in de aula van het Van Lodenstein College te …

Jan-0-Six in de finale!

#Locatie Amersfoort

Jan-0-Six in de finale!

Gepubliceerd op 27 mei 2019

Hanna, die het iniatief voor de deelname had genomen, las voor de klas het bericht van het Rijksmuseum voor: Hartelijk bedankt voor je inzending voor de …

3VA en Rembrandt

#Locatie Amersfoort

3VA en Rembrandt

Gepubliceerd op 29 maart 2019

Rembrandt, onze beroemdste schilder overleed 350 jaar geleden. In verband daarmee organiseert het Rijksmuseum de tentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’. Als het kunstwerk dat je inzendt geselecteerd …