#Locatie Kesteren

K1GA en K1GB een dagje naar Humus!

Gepubliceerd op 18 juni 2018

Twee leerlingen uit K1GB vertellen hun ervaringen van deze dag:

Kesteren, half elf ’s ochtends, mentorles. Humus? Wat is Humus? Allerlei vragen werden gesteld. Ik dacht na, Humus wat zou dat zijn? Onze mentor vertelde dat het een survival met groepsopdrachten is! Iedereen had er zin in! Op 26 april was het zover dat we zouden gaan…

Wat is Humus?

Humus is een soort park dat aan de Waal ligt. Je kunt er survivallen in groepen. Groep tegen groep. De punten worden bijgehouden.

Wat we gedaan hebben

We deden allemaal verschillende spellen. Bij het eerste spel werd de klas in tweeën gesplitst, eigenlijk zijn bij alle spellen die groepen gebruikt. Met een soort half doorgesneden regenpijpen moest je een weg naar een emmer maken! Er waren tennisballen die door de pijpen moesten rollen. Als de tennisbal op jouw stuk geweest was en op de volgende rolde, moest je snel met je pijpje naar de andere kant rennen en daar gaan staan. Het ging vaak mis maar aan het eind hadden we vijf van de twaalf tennisballen in de emmer. Het volgende spel was dat je in tien minuten zo veel mogelijk mensen door een grote band heen moest krijgen! En daarna was het tijd om te eten. Na het eten deden we een spel waarbij je op een ladder moest klimmen en dan er over heen klimmen en dan weer aan die kant naar beneden klimmen. De rest hield de ladder vast…het ging dus eigenlijk ok het vertrouwen in je klasgenoten. Het volgende spel waren vier touwen in een vierkant gespannen, in het midden stonden twee kratten. In de ene krat zat een kluis, de andere krat stond op z’n kop. De krat met de kluis stond boven op de omgekeerde krat. Met de vier touwen moest je de krat met de kluis optillen. Er waren wel regels bij….de touwen mochten de grond en de krat die op z’n kop stond niet raken. Het was best lastig want je mocht ook niet in het van touwen gespannen vierkant lopen. Eindelijk was het gelukt! We mochten het daarna ook met een bekertje water op de kluis proberen zonder dat je water knoeide! Dat was echt heel moeilijk! Dat was ons dagje Humus!

Wat ik er van vond

Humus is echt super gaaf en gezellig. Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Dus als je hoort dat je naar Humus gaat, mag je echt wel een gat in de lucht springen! Humus…..bedankt voor deze leuke, leerzame en vooral gezellige dag!


Humus is een groot natuurgebied. Daar kun je als groep activiteiten doen. Bij sommige opdrachten gaat het om vertrouwen.

Op 26 april gaan twee klassen van het Van Lodenstein College naar Humus. Daar waren meerdere opdrachten, zoals tennisballen in een emmer krijgen met losse dakgootjes. Een andere spel was een groot spinneweb waar iedereen doorheen moest. Elk van een punt. Trouwtrekken was ook een onderdeel.

Bij de vertrouwensopdrachten moest je je bijvoorbeeld van een meter hoog laten vallen en door acht anderen laten opvangen. Een andere opdracht was een ladder die door anderen werd vastgehouden. Je moest er overheen klimmen en daarvoor is dus vertrouwen nodig.

Bij de opdrachten moest je vaak samenwerken. Dan heeft iedereen een eigen taak. Bij een opdracht waar twee kratten op elkaar staan met een kluis met snoep erin en een beker water erop. Je mocht de onderste krat niet aanraken en al het water moest in de beker blijven en dan moest je de kluis met drie touwen ervan afhalen. Dat kan alleen als je goed samenwerkt.

Het was leuk en je leert samenwerken. Aan het eind werd je in een landrover naar de fietsen gebracht. Dat was het dagje naar Humus!

 

 

K1GA en K1GB een dagje naar Humus!
K1GA en K1GB een dagje naar Humus!
K1GA en K1GB een dagje naar Humus!
K1GA en K1GB een dagje naar Humus!
Uitwisseling Hongarije

#Locatie Kesteren

Uitwisseling Hongarije

Gepubliceerd op 28 november 2019

Verslag van de leerlingen zelf over het bezoek van Hongaarse leerlingen. Dutch student. From Monday the 7th until Friday the 11th of October there were thirteen …

Er zijn weer ouderavonden…

#Locatie Kesteren

Er zijn weer ouderavonden…

Gepubliceerd op 14 november 2019

D.V. woensdag 11 december en maandag 16 december 2019 zijn er ouderavonden op onze locatie. Komt u ook? De uitnodiging voor deze avonden ontvangt u …

De Eerste Wereldoorlog in de klas

#Locatie Kesteren

De Eerste Wereldoorlog in de klas

Gepubliceerd op 11 november 2019

Hanna van Oort uit K4KC vertelt: "Er kwamen twee mensen van museum huize Doorn in de examenklassen van het vmbo om iets te vertellen over de …