Miljoen paginabezoeken

En dat is één miljoen!

Eind augustus namen we onze nieuwe website in gebruik. Drie maanden later zijn er meer dan een miljoen pagina’s geraadpleegd. Uit de statistieken komt naar voren dat bezoekers tijdens hun verblijf op de site gemiddeld 2,2 pagina’s bekijken. Sinds de ingebruikname zijn er dus zo’n 450.000 bezoeken (‘sessies’) geweest. Gemiddeld duurt zo’n bezoek iets langer dan tweeënhalve minuut.

De maandag is de drukste dag, gevolgd door de woensdag en donderdag. Daarna tellen we de meeste bezoekers op dinsdag en vrijdag. In het weekend is het rustig op de website. Op zondag heerst er rust.

Bijna drie kwart van de gebruikers surft naar de site op een PC of laptop. Iets meer dan een kwart maakt gebruik van een mobiel apparaat, voornamelijk smartphones. De meest gebruikte mobiele toestellen komen uit de Samsung Galaxy-serie. De iPhones van Apple staan op plaats 2 en op plaats 3 vinden we de iPad. De nieuwe website is gebouwd voor een goede weergave op smartphones en tablets.

De verhouding tussen PC (laptop) en mobiele apparaten is ook terug te zien in het overzicht van meest gebruikte besturingssystemen. Windows staat met 74 procent bovenaan. Op grote afstand volgen Android (20 procent) en iOS (5 procent).

Chrome is de meest gebruikte browser met een aandeel van 47 procent. Daarna volgen Internet Explorer (34 procent), Edge (7 procent), Safari (6 procent) en Firefox (4 procent).

Het aantal pagina’s dat geraadpleegd wordt is ten opzichte van de vorige website met ruim dertig procent afgenomen. Dat toont aan dat de informatie op de nieuwe website toegankelijker wordt gepresenteerd. Bezoekers hebben minder ‘clicks’ nodig om de gewenste informatie te vinden.