Foodblogger Williene (1)

Toen ze in 1998 kookles kreeg op het Van Lodenstein College in Hoevelaken, kon Williene Klinck niet bedenken ooit foodblogger te worden. Sterker nog, het woord foodblog was nog niet eens uitgevonden. “Vanaf mijn jonge jaren stond één ding vast: ik wilde voor de klas. Ik ben eigenlijk per ongeluk foodblogger en kookboekenauteur geworden.” Aan de keukentafel in haar woonplaats Putten kijken we met deze oud-VLC’er terug op haar schooltijd en de jaren daarna.

Het was voor Williene in 1995 een grote overstap, van de School met den Bijbel in het buurtschap Veenhuizerveld (Putten) naar het Van Lodenstein College in Amersfoort. “In groep 8 van deze buurtschool zaten maar vier leerlingen. Ik ging als enige naar het Van Lodenstein. Daar zat mijn oudste zus ook.” Iedere schooldag maakte Williene een behoorlijk reis. “Zes kilometer op de fiets naar busstation Putten, een route door het bos, de wilde varkens staken voor je wiel over. Daarna met de bus naar Amersfoort. Al met al was je anderhalf uur onderweg.” Medeleerlingen kwamen uit plaatsen waar ze nog nooit van gehoord had.

Belevenissen
Haar eerste schooljaren waren geen groot succes. Lachend: “Ik had geen flauw idee wat ik moest doen. Hoe leren, wat leren, ik deed maar wat.” Aan het einde van het tweede schooljaar kregen haar ouders dan ook een telefoontje: Williene bleef zitten of moest haar schoolcarrière voortzetten op het vmbo in Hoevelaken. Het werd het tweede. “Een vriendin belde op, zij had net dezelfde boodschap gekregen, dus we bleven bij elkaar, dat vonden we erg leuk.” De twee jaren in Hoevelaken beleefde het tweetal – samen met drie andere vriendinnen – als jaren vol gekke avonturen. “We waren best braaf hoor, maar hebben samen vreselijk veel gelachen en uitgehaald.

Klik om verder te lezen en een recept te bekijken!

Heb je een vraag? Stel hem hier.