Foodblogger Williene (2)

Pabo
Haar droom, leerkracht worden in het basisonderwijs, raakte wel uit beeld. Daar had je een havo-diploma voor nodig. Na twee jaar Hoevelaken, schreef ze zich daarom in voor de opleiding Verzorgende van het Hoornbeeck College. “Kort voor het schooljaar hoorde ik van een nieuwe opleiding: Onderwijsassistent. Ik kon toen na een weekje verzorging nog net overstappen naar deze opleiding.” Ze haalde het diploma, deed aansluitend in twee jaar de pabo en stond vervolgens vijf jaar voor de klas in Barneveld op de ds. Fraanjeschool. “Geweldig!”.

Smakelijck
Na de geboorte van haar eerste kind besloot ze haar baan op te zeggen, maar stilzitten op de bank was niets voor Williene. Daarom begon ze in opdracht taarten te bakken. Later zette ze eigen recepten op internet, vooral om deze voor zichzelf op te slaan. “Na een halfjaar ontdekte ik dat veel mensen erop gereageerd hadden, dat had ik niet eens in de gaten.” De recepten vielen in de smaak en van lieverlee kreeg Williene steeds meer volgers op haar blog dat de naam Smakelijck kreeg.

E-nummervrij
Dit foodblog – volgens kenners één van de meest invloedrijke van Nederland – groeide stap voor stap uit tot een concept. Op verzoek van volgers bundelde ze een aantal recepten in een kookboek, dit najaar is het inmiddels zevende Smakelijck receptenboek verschenen. “Met allemaal Hollandse producten en gerechten.” Haar recepten zijn te bereiden zonder pakjes en zakjes, zijn e-nummervrij en suikervrij. Tot de 20.000 volgers van haar besloten Facebook-groep behoren veel mensen uit reformatorische en evangelische kring. “Daar leeft bewust en gezond eten meer. En terecht. De Bijbel schrijft dat het lichaam een tempel is. Het is toch niet Gods bedoeling geweest dat we ons volstoppen met eten dat niets voor ons lichaam doet?”

“Oh ja”, vertelt Williene na het afscheid, “die groep van vier meiden uit het derde leerjaar zijn nog steeds dikke vriendinnen.”

Houd jij van een smackelijke wrap krokante kip? Duik de keuken in met dit recept van Williene!

Heb je een vraag? Stel hem hier.