vwo

Kun je heel goed leren en vind je leren ook leuk? Dan is het vwo wat voor je. Het vwo duurt zes jaar en bereid je voor op de universiteit. Zes jaar vind je misschien lang duren en ‘de universiteit’ lijkt je misschien best moeilijk. In de praktijk zal je ervaren dat dit meevalt. Je krijgt elk jaar voldoende uitdaging, je zit in een leuke klas en je kunt je goed ontwikkelen. Voordat je het weet, zit je in de examenklas!

Versterkt Engelstalig onderwijs

Engels is in de wereld van groot belang en omdat je later waarschijnlijk gaat studeren, is die taal voor jou ook erg belangrijk. De kans is groot dat je later een baan krijgt waar verwacht wordt dat je het Engels goed beheerst. Op het vwo in Kesteren willen we je daar alvast mee helpen. We noemen dit VeTO: versterkt Engelstalig onderwijs. Het betekent dat je een aantal vakken in het Engels volgt. De docent spreekt Engels en je gebruikt ook een Engelse methode. Op ons vwo in Kesteren volgen alle leerlingen VeTO. Wel maken we onderscheid: leerlingen die veel aankunnen, krijgen veel vakken in het Engels. Leerlingen die minder aankunnen, krijgen minder vakken. Elk leerjaar krijg je de gelegenheid om je ouder(s)/verzorger(s) te laten zien hoever je al gevorderd bent in de Engelse taal. Dat doen we tijdens een presentatieavond. De ervaring leert dat dit voor veel leerlingen een hoogtepunt is!

Kun je nog meer aan?

Zijn de gewone vakken en het Engelstalige programma nog niet genoeg voor je? Dan is er in leerjaar 2 en 3 de mogelijkheid om het gymnasium te volgen. Je krijgt dan te maken met de klassieke talen Latijn en Grieks. Samen met je docent en klasgenoten bestudeer je ‘oude teksten’, duik je in oude Romeinse en Griekse sagen en probeer je de Latijnse Vulgatavertaling van de Bijbel te ontcijferen.

Daarnaast bieden we in leerjaar 2 en 3 een module Robotica aan. Met behulp van Lego Mindstorms bouw je in een groepje je eigen robot. In leerjaar 3 is er ook de optie om een module filosofie te volgen. Denk jij graag na over belangrijke vragen in dit leven of ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van het denken. Dan is ‘filosoferen’ wellicht iets voor jou!

Vervolg

Op onze locatie Kesteren kun je terecht voor de eerste drie jaren van het vwo. De bovenbouw (jaar 4, 5 en 6) wordt in Amersfoort aangeboden. In leerjaar 3 bereid je je voor op de zogenoemde profielkeuze voor de laatste drie jaren. Er zijn vier profielen:

We hopen dat je na het vwo kunt terugzien op een mooie tijd. En dat je helemaal klaar bent voor de volgende stap: de universiteit of het hoger beroepsonderwijs (hbo).