Mobiliteit en Transport

Met dit profiel heb je toegang tot veel beroepen waarin de techniek op één of andere manier een rol speelt. Het gaat vooral om alles wat te maken heeft met mobiliteit, dit is een vakgebied met heel veel techniek. Bij transport moet je denken aan alles wat vervoerd moet worden. Per auto, busje, vrachtauto, trein, tractor, boot of vliegtuig. Dit zijn allemaal vervoermiddelen die te maken hebben met mobiliteit.

De transportmiddelen hebben onderhoud en reparatie nodig. Daar zijn autotechnici nodig en technische mensen in de mobiele werktuigen.

Bij Transport moet je niet alleen denken aan werken als chauffeur, maar ook aan de hele logistiek die erbij hoort. Een goede ritplanning is bijvoorbeeld heel belangrijk.

Het is ook mogelijk om in een warehouse (magazijn) te gaan werken. Van die plek vindt de distributie van goederen plaats.

In het derde jaar doorloop je de volgende vier profielmodules:

  1. Motorconditie testen (BB/KB/GL)
  2. Wielophanging en carrosserie (BB/KB)
  3. Verlichting en comfortsystemen (BB/KB/GL)
  4. Transport (BB/KB)

In dit derde jaar volg je ook een keuzevak. In het vierde jaar heb je drie keuzevakken binnen het profiel, maar kun je ook keuzevakken uit andere profielen volgen.

Het profiel M&T leidt op voor een beroep binnen de mobiliteitsbranche en de transportbranche. Het sluit goed aan op onderstaande mbo-opleidingen:

Autotechniek, Bedrijfswagentechniek, logistiek medewerker (magazijn), Transport (chauffeur), Landbouwmechanisatie (Mobiele werktuigen), Schadehersteltechniek en Tweewielertechniek.

Bekijk alle vmbo-profielen.

Mobiliteit en Transport
Mobiliteit en Transport