Groen

Planten, dieren, voeding, tuinen, natuur, straatwerk, bloemen, machines, duurzame en innovatieve ontwikkelingen. Is dat wat jou interesseert? Het zijn zomaar wat onderwerpen die aan bod komen bij profiel Groen.

Groen is leven! Besef dat goed! Je werkt veel met levend materiaal. Je werkt hier met respect aan! Dat doe je veel samen met je collega’s. Zo gaat dat ‘later’ ook. Groen is ook levendig. Het kan zo zijn dat je de ene dag op een boerderij dieren verzorgt, de volgende dag met voeding bezig bent in de keuken en de derde dag de schooltuin onder handen neemt.

Oh ja, nadat je bezig bent geweest met voeding in de keuken, hoe breng je dat product vervolgens aan de man? Hoe presenteer je dat product? Hoe lever jij een tuin op? Wanneer is een plant zodanig vermeerderd dat hij goed verkocht kan worden? Je leert over producten, van producent naar consument. Daarvoor volg je deze vier profielmodules:

  1. Groene productie (BB/KB)
  2. Tussen productie en verkoop (BB/KB/GL)
  3. Vergroening stedelijke omgeving (BB/KB/GL)
  4. Groene vormgeving en verkoop (BB/KB/GL)

Om je bekend te maken met machines en motoren volg je het keuzevak ‘Het groene machinepark’. Je leert bij dit vak over brandstofmotoren, getrokken en aangedreven land- en tuinbouwmachines, elektrische circuits voor verlichting op landbouwvoertuigen en tenslotte over overbrengingen voor land- en tuinbouwmachines.

Om je nog verder te specialiseren in plantenteelt, groenvoorziening, dierhouderij of bloemsierkunst, kan je keuzevakken over dit onderwerp volgen. Ook is het mogelijk om keuzevakken te volgen over natuur- en landschapsbeheer, water of groene zorg (bijvoorbeeld zorgboerderij). Je kunt ook een keuzevak volgen uit een van de andere profielen in het vmbo.

Interessant, toch? Tja… Groen leeft nou eenmaal!

Bekijk alle vmbo-profielen.

Groen
Groen
Groen