Economie en Ondernemen

Ondernemen wordt gedaan in een bruisende economie. Dat is een uitdaging. In leerjaar 3 krijg je te maken met vier hoofdmodules: Commercieel, Administratie, Secretarieel en Magazijn. De inhoud per module is erop gericht dat je in- en verkoop en eenvoudige administratieve handelingen kunt doen. Je leert hoe een goed verkoopgesprek verloopt en bij de kassa vlot en correct kunt afrekenen. Dat je goed moet worden in voorraadbeheer en verwerking van goederen zowel in de praktijk als op papier is een must. Om de theorie levendig te houden werken we afwisselend met Workshops die heel praktijkgericht zijn. Zoals inpakken, reclameschrijven, etaleren, modepresentaties enz.

In de loop van leerjaar 3 kies je een richting die je op het MBO zou willen volgen. Daar horen dan een aantal keuzevakken bij die je in leerjaar 4 doet. Je kiest vier van de volgende vakken uit die horen bij je toekomstige opleiding: Marketing, Ondernemen, Office management, Logistiek, Financieel en administratief beheer, Presentatie en styling, Mode en design, Webshop of een keuzevak uit een ander profiel.

Je gaat je binnen Economie & Ondernemen dus richten op een commerciële of handelsopleiding, of op een meer administratieve- of secretariële opleiding.

Bij Economie & Ondernemen wordt veel aandacht gegeven aan beroepsvaardigheden. Je competenties, je kwaliteiten, gaan we verder ontwikkelen. Ook heb je een commerciële (een zakelijke) instelling en wil je waarschijnlijk graag met mensen werken. Daarnaast vindt je een goede presentatie van belang. Het gaat ook om economisch bewust bezig zijn, daarom denk je ook aan het milieu en je omgeving. Je leert gegevens ordelijk verzamelen en verwerken. Samenwerken en overleggen hoort bij een vakman/vrouw. Plannen en organiseren zijn kreten die je zeker zult tegenkomen.

Bekijk alle vmbo-profielen.

Economie en Ondernemen
Economie en Ondernemen
Economie en Ondernemen
Economie en Ondernemen