Topklassen

Het is en blijft een hele stap voor kinderen om van de vertrouwde basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan. Veel kinderen hebben tijd nodig om te wennen aan al de veranderingen die plaatsvinden. Ons doel is een goede en geleidelijke overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Het is daarnaast ook belangrijk dat iedere leerling op het juiste en passende niveau komt. Ons streven is om die goede aansluiting in klas 2 te hebben gevonden. Hiermee willen we bevorderen dat leerlingen op het juiste niveau doorstromen. Daarom formeren we topklassen tussen alle niveaus.

Meerwaarde

Wat is de meerwaarde van de topklassen?

In deze klassen wordt gestart op basis-, kader-, gt-, of havoniveau. Na verloop van tijd gaan alle vakken over naar het kader-, gt-, havo- of vwo-niveau.

Voor welke leerlingen

Heeft een leerling potentie om door te groeien naar een hoger niveau en heeft het hierbij in het eerste jaar wat extra hulp nodig? De topklas is dan de juiste klas om te starten! Vanzelfsprekend moet de leerling zelf ook gemotiveerd zijn om zich te willen verbeteren.