TO-vmbo

Sinds een aantal jaar wordt op het Van Lodenstein College Barneveld gewerkt met een vorm van Tweetalig Onderwijs op het vmbo. Ook op het vmbo gaan leerlingen beter Engels spreken als ze meer met de taal in aanraking komen. Op dit moment doet heel het vmbo gl/tl mee. Als je daar les krijgt hoef je dus niet te kiezen, elke leerling profiteert hier van de voordelen zoals je hieronder kunt lezen. In de komende jaren wordt dit TO-vmbo verder uitgebouwd naar de vmbo bk-afdeling.

Voordelen

De voordelen van extra Engels in het vmbo:

Activiteiten

Bij het TO-vmbo onderwijs worden (gespreid over beide leerjaren) ook verschillende activiteiten georganiseerd. De afgelopen jaren waren dat: een Anglia Activity Day, projecten in verschillende vakken, jaarlijkse excursies naar bedrijven gericht op de beroepskeuze waar de presentatie in het Engels wordt gehouden en het Anglia Examen. Elk jaar bekijken we of we iets nieuws kunnen toevoegen of bestaande activiteiten weer kunnen organiseren.

Citaat vanuit één van de meewerkende bedrijven: ‘Wat leuk dat dit voor jullie leerlingen wordt georganiseerd. Daar willen we graag aan meewerken’.