Goede doelen

Dit cursusjaar zetten wij ons in voor de VBOK en de stichting Schreeuw om Leven.

Schreeuw om Leven

Een jaar lang actie voeren voor een goed doel. De nood onder onbedoeld zwangere vrouwen is groot. De helft van deze vrouwen die een abortus overweegt doet dat op basis van financiële problemen. Juist op dit gebied kunnen vrouwen hulp gebruiken om zo een goede beslissing te kunnen maken. Stichting Schreeuw om Leven biedt hulp door middel van het Sponsorplan.
Ongewenst zwanger zijn en geen uitkomst zien omdat het financieel niet te overzien is?
Bij Er is Hulp kijken wij met de vrouwen mee naar de situatie en zoeken wij samen naar oplossingen. We hebben een sponsorplan waarbij we mee kunnen kijken voor een babyuitzet met goede gebruikte materialen en indien nodig zijn er mogelijkheden dat er een jaar lang gezorgd kan worden voor wat er nodig is voor het kindje dat verwacht wordt. Bijvoorbeeld kleertjes, luiers, voeding, billendoekjes enzovoorts. Een buddy zal daarin begeleiden, zij kijkt en handelt met de vrouwen mee. Ze hoeft het niet alleen te doen.
Zet je ook in voor het Sponsorplan zodat meer vrouwen worden bereikt om een goede keuze te kunnen maken vóór hun kindje.

Alvast heel hartelijk dank voor jullie inzet!

Kees van Helden,  directeur stichting Schreeuw om Leven

VBOK – Tienermoederfonds

Als je jong moeder wordt staat je leven vaak volledig op z’n kop. Je vraagt je van alles af: Hoe gaat mijn omgeving reageren, hoe vertel ik het mijn ouders, wat moet ik doen!  En ook: Hoe regel ik de praktische zaken rond de baby. Wat heb ik daarvoor nodig?
Als VBOK weten we dat veel tienermoeders er alleen niet uitkomen en daarom vaak kiezen voor een abortus. Voor ons als organisatie is dat geen oplossing en daarvoor is het tienermoederfonds. Deze meiden (en soms jongens) zijn net als jullie  leerlingen met ambities en dromen voor zichzelf. De komst van een kindje hoeft dat niet weg te nemen. Jij hebt de mogelijkheid om hieraan bij te dragen. Helpen jullie mee om ze weer te laten dromen van een mooie toekomst?
Speciaal voor tienermoeders is het tienermoederfonds opgericht, en het geld dat jullie dit jaar ophalen gaat daar naar toe. Zo kunnen zij financiële steun krijgen om hun leven weer op de rit te krijgen. De VBOK heeft het tienermoederfonds vorig jaar in het leven geroepen, samen met de ChristenUnie, zie vbok.nl of tienermoederfonds.nl.

 

Goede doelen
Goede doelen
Goede doelen