Debatavond

Deze debatavond is inmiddels achter de rug. Het was een mooie bijeenkomst! Gemist? Terugkijken kan via onderstaande video!
Of lees onderstaand verslag:

Embryoselectie was het onderwerp van de debatavond die 1 november werd gehouden op het Van Lodenstein College in Amersfoort. Deze avond was een gezamenlijk initiatief van het Van Lodenstein College en de VBOK. De avond werd geopend door dhr. A. Heijboer van het Van Lodenstein College.

Het eerste programmapunt was een korte toelichting op allerlei technische begrippen door dhr. Alderliesten van VBOK. Vervolgens was het woord aan leerlingen van het Nieuw Eemland College uit Amersfoort en leerlingen van het Van Lodenstein College. Zij gingen in het debat over de stelling: ‘Embryoselectie op basis van geslacht moet worden toegestaan wanneer het embryo drager is van een ernstige erfelijke aandoening’.

Deze stelling werd verdedigd door de leerlingen van het Nieuw Eemland College en aangevallen door de leerlingen van het Van Lodenstein College. Het debat tussen de leerlingen leverden ongetwijfeld de mooiste beelden van de avond op. Door de jury werd het Lodenstein-team tot winnaar van het debat uitgeroepen.

Na het leerlingendebat spraken achtereenvolgens prof. dr. Marcel Wissenburg van Telderstichting (gelieerd aan de VVD) en prof. dr. Henk Jochemsen van het Lindeboom Instituut. Toen beiden heren hun argumenten hadden uitgewisseld was het woord aan de zaal om stevige meningsvormende discussie in gang te zetten. Alle betrokkenen van de avond spraken in de zaal over embryoselectie.

De organisatie is erg blij met alle input die er ook vanuit het publiek geleverd werd. Kortom, een geslaagde avond!

Moet embryoselectie op basis van geslacht worden toegestaan in geval van ernstige erfelijke aandoeningen? In het huidige regeerakkoord staat ‘ja’. Wat zeg jij, wat vindt u?

Kom ook naar de debatavond!

 

WAT?                 Debatavond over embryoselectie (bij ernstige erfelijke aandoeningen)

WAAR?             Aula Van Lodenstein College, Amersfoort

WANNEER?    Donderdag 1 november, 19.30 – 21.30 uur

WIE?                  Leerlingen van het Van Lodenstein College en Het Nieuwe Eemland, prof. dr. Marcel Wissenburg en prof. dr. Henk Jochemsen