Welkom op
locatie Amersfoort!

Rooster Magister

Bijbelrooster

Er is geen bijbelrooster voor vandaag.

Over ons!

Het Van Lodenstein College, een reformatorische school voor voortgezet onderwijs. Het belangrijkste gebod dat wij hebben is wat de Heere Jezus ons gaf: God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf. Wie zijn wij, wat willen wij en wat doen wij? Wilt u meer weten, klik hier en lees dan verder ‘over ons’.

Kom jij naar onze school?

Zit jij in groep 8 en zoek je de school die bij jou past? We informeren je graag over de mogelijkheden van onze school. Een goede afsluiting van de basisschoolperiode gewenst en graag tot ziens! Wil je meer weten over het aanmelden voor onze school, klik dan hier.

Amersfoort

Het Van Lodenstein College – daar zit muziek in
In verschillende jaarlagen van zowel het havo als het vwo wordt een jaar muziek afgesloten met een (voor)examenconcert. 16 mei jl. was vwo-5 aan de beurt en mocht ik daarvan getuige zijn. Leerlingen en docenten werken daar op een professionele, goede en fijne manier samen om een muziekstuk helder te vertolken.
Verschillende stukken van beroemde componisten passeerden de revue. Eén stuk is blijven hangen. Blijven haken is beter uitgedrukt. Het Stabat Mater van J.S. Bach. Bach heeft  de melodie van Pergolesi gebruikt en daar de tekst van Psalm 51 aan toegevoegd. Als leerlingen dit zingen met hun hart, kun je daar alleen maar stil van worden. En je verwonderen dat God door gaat met Zijn werk!
A. Heijboer
locatiemanager

Onthulling monument

#Locatie Amersfoort

Onthulling monument

Gepubliceerd op 6 juli 2017

Het overlijden van een klasgenoot laat in de groep een langdurig, diepe indruk na. Dat was ook het geval in een 2vwo klas. In klas…

Geslaagden tweede tijdvak – juni 2017

#Locatie Amersfoort

Geslaagden tweede tijdvak – juni 2017

Gepubliceerd op 30 juni 2017

Van harte gefeliciteerd! Je bent geslaagd! De vlag kan uit. Ik wens je een goede vakantie toe en Gods zegen in je vervolgopleiding. Helaas is niet…

Jaaropening

#Locatie Amersfoort

Jaaropening

  • Datum:
    21 augustus 2017
  • Tijd:
    19.30 uur

Locatie Amersfoort

Utrechtseweg 228
3818 ET Amersfoort


Postbus 180
3800 AD Amersfoort


(085) 483 80 06

Bereken route Openbaar vervoer

Schoolpost

Schoolpost biedt u alle communicatie over excursies, verzuimregels, profielkeuzes, schoolvakken, examens en nog veel meer. Overzichtelijk gerangschikt en direct te downloaden zodat u altijd op de hoogte bent wat er op het programma staat in de klas van uw kind. Schoolpost is verdeeld in vier brievenbussen: algemeen (voor alle afdelingen), vmbo, havo en vwo.

Lees verder

Vervoer

Van Koog aan de Zaan tot aan Kootwijkerbroek. Onze leerlingen komen echt overal vandaan. Op de fiets, met de scooter, de bus of met de trein. De fietsen kunnen gestald worden in een groot fietsenhok, met een aparte afdeling voor E-bikes. Ook de scooters worden gestald in een apart gedeelte van het fietsenhok. Kom jij met de bus of trein naar school?

Lees verder

Wij leren niet voor school, maar voor het leven.

Caroline Schimmel

leerling 4 vwo