Welkom op
locatie Amersfoort!

Rooster Magister

Bijbelrooster

Er is geen bijbelrooster voor vandaag.

Over ons!

Het Van Lodenstein College, een reformatorische school voor voortgezet onderwijs. Het belangrijkste gebod dat wij hebben is wat de Heere Jezus ons gaf: God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf. Wie zijn wij, wat willen wij en wat doen wij? Wilt u meer weten, klik hier en lees dan verder ‘over ons’.

Kom jij naar onze school?

Zit jij in groep 8 en zoek je de school die bij jou past? We informeren je graag over de mogelijkheden van onze school. Een goede afsluiting van de basisschoolperiode gewenst en graag tot ziens! Wil je meer weten over het aanmelden voor onze school, klik dan hier.

Amersfoort

Honderd jaar bijzonder onderwijs
Binnenkort bestaat het bijzonder onderwijs, de mogelijkheid om door de overheid betaalde scholen met een godsdienstige grondslag te hebben, honderd jaar. Een bijzonder voorrecht, een in de wereld unieke situatie. Er gaan echter steeds meer stemmen op om er met honderd jaar ook gelijk een einde aan te maken. Het godsdienstonderwijs, de identiteitseisen aan leerlingen en personeel: velen een doorn in het oog!
Voordat we echter naar ‘die anderen’ kijken: waarderen wij het eigenlijk nog wel? Het bestaansrecht van het reformatorisch onderwijs is dat wij ánders onderwijs geven en ánders naar onze leerlingen kijken. Of staan we bijzonder ver van ons voorrecht af?
P.E.B. van Ojen
teammanager

Impressie open avond 2017

#Locatie Amersfoort

Impressie open avond 2017

Gepubliceerd op 19 januari 2017

Dinsdag 17 januari jl. hadden wij een open avond. Het was een zeer geslaagde avond! Hieronder vindt u enkele foto’s.

Amersfoortse kunstenaars in 4 vwo

#Locatie Amersfoort

Amersfoortse kunstenaars in 4 vwo

Gepubliceerd op 19 januari 2017

In de afgelopen weken hebben de leerlingen van 4 vwo zich tijdens de CKV-lessen verdiept in Amersfoortse kunstenaars.  De opdracht was: kies een Amersfoortse kunstenaar…

Kijk- en luistertoetsen havo en vwo

#Locatie Amersfoort

Kijk- en luistertoetsen havo en vwo

  • Datum:
    23 januari 2017

Locatie Amersfoort

Utrechtseweg 228
3818 ET Amersfoort


Postbus 180
3800 AD Amersfoort


(085) 483 80 06

Bereken route Openbaar vervoer

Schoolpost

Schoolpost biedt u alle communicatie over excursies, verzuimregels, profielkeuzes, schoolvakken, examens en nog veel meer. Overzichtelijk gerangschikt en direct te downloaden zodat u altijd op de hoogte bent wat er op het programma staat in de klas van uw kind. Schoolpost is verdeeld in vier brievenbussen: algemeen (voor alle afdelingen), vmbo, havo en vwo.

Lees verder

Vervoer

Van Koog aan de Zaan tot aan Kootwijkerbroek. Onze leerlingen komen echt overal vandaan. Op de fiets, met de scooter, de bus of met de trein. De fietsen kunnen gestald worden in een groot fietsenhok, met een aparte afdeling voor E-bikes. Ook de scooters worden gestald in een apart gedeelte van het fietsenhok. Kom jij met de bus of trein naar school?

Lees verder

Van iedereen kun je wat leren. Van de meesten hoe het niet moet!

Rhodé van de Pol

leerling 3 havo